Level 1 Irwin Insights cursus – 4 dagen

Datum/Tijd
Date(s) - 27/02/2021 - 28/02/2021
13:00 - 17:00

Aantal gevulde plaatsen: 2
Nog beschikbare plaatsen: 6

Irwin Insights cursus grondwerk met of zonder eigen paard op Stal Aarderhoeve te Achterveld (vlakbij Amersfoort/Barneveld).

27 en 28 februari en 13 en 14 maart.

Vertrouwen tussen paard en ruiter is een resultaat van leiderschap met respect voor je paard. Wil je verder bouwen aan de relatie met je paard en ontspannen je dressuur oefening, buitenrit of springparcours rijden dan begint dat bij goed grondwerk en is dit de cursus voor jou. Voor veel ruiters begint het rijden pas als je op je paard zit. Voor het paard begint het al op het moment dat je je paard uit de wei of de stal haalt. De wijze van benaderen, je positie en houding ten opzichte van het paard en het lezen van de houding van je paard ten opzichte van jou. Al deze facetten zijn van belang voor je paard om erop te vertrouwen dat jij hem langs alle gevaren leidt die hij als vluchtdier tegen gaat komen. Pas als hij het vertrouwen heeft dat jij hem langs alle gevaren gaat leiden, zal hij gaan ontspannen. Roos van der Weert en Sjon Grobbee geven deze cursus en zijn beide Irwin Insights Master level 4 trainers.

De vier cursusdagen zijn verdeeld over twee weekenden. Het eerste weekend van 13:00 uur tot 17:00 uur en het tweede weekend van 11:00 uur tot 17:00 uur inclusief een lunch. We gaan aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. De praktijk kun je met eigen paard doen, maar er zijn ook paarden beschikbaar om mee te werken. Sjon en Roos zijn alle cursusdagen samen aanwezig. De cursus bestaat uit vier dagen maximaal 6 cursisten.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere je paard op de juiste manier uit de wei of stal halen, halster en hoofdstel omdoen, zadelen, in de hand en aan de losse lijn lopen, longeren (enkele en dubbele lijnen) en werken in de longeercirkel (round pen). Als je denkt “maar dit doe ik allemaal al met mijn paard” dan is de kans groot dat je het na deze cursus anders gaat doen omdat je meer bewust wordt van de motivatie van jouw paard om met jou samen te willen werken. Je paard zal dit erg waarderen.

De cursusdagen zijn:

Zaterdag 27 februari en zondag 28 februari, zaterdag 13 maart en zondag 14 maart 2021.

Kosten € 300,- met eigen paard en € 350,- met huurpaard. Maximaal 8 cursisten.

Geef een reactie