Cursus level 1

De Irwin Insights level 1 cursus is de cursus waarin je leert wat jouw paard jouw vertelt met zijn lichaamstaal. Tijdens de cursus werken wordt er niet gereden, alles leer je naast je paard. Je leert de meest subtiele signalen van je paard te begrijpen en wat de invloed is van jouw eigen lichaamstaal. De cursus is het fundament waarop je jezelf verder kunt ontwikkelen om steeds beter met paarden om te gaan. Wil je meer informatie en kijken hoe je je kunt inschrijven voor deze cursus? Kijk dan bij de cursussen 2022. Of lees verder over wat anderen er van vonden…

“Ik kende Chris Irwin van zijn boeken en de evenementen die ik organiseerde. Doordat ik zag hoe Roos omgaat met haar paarden, raakte ik geinspireerd om dit zelf ook te leren. Ik heb van dichtbij kunnen zien hoe zij met deze trainingswijze paarden goed krijgt. Mijn paard Bailey reageert er ook goed op, ze wordt er rustig van en begrijpt deze taal, omdat het haar taal is.
Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik begonnen met deze trainingswijze en dit bevalt goed. Ik vond het in het begin heel moeilijk omdat ik oud “spiergeheugen” en dus oude gewoontes moest veranderen. En dat is moeilijk. En dat is soms nog steeds moeilijk. Maar het gaat steeds beter en ik vind het een fijne manier van trainen omdat het mij nog meer bewustzijn heeft gegeven over hoe ik op een respectvolle manier kan omgaan met een paard.
De inhoud van deze cursus, verspreiding van uren en dagen en de theorie en praktijk beviel mij goed.”

~ Francisca van der Poorte

“Ik wou dat ik toen ik begon met paarden direct met deze methode in aanraking was gekomen. Ik gun ieder startende paardenmens dat ze hiermee kunnen starten. En niet alleen de mensen, maar eigenlijk vooral voor de paarden!
De subtiele, maar zeer respectvolle manier van het met de paarden omgaan spreekt ons enorm aan. De inhoud van de cursus beviel heel goed, een mooie combi van theorie en praktijk. Heel fijn om de dag te beginnen theorie en daarna een stukje praktijk, dan weer een stukje theorie en weer praktijk. De afwisseling maakt het goed behapbaar. Ook het direct in de praktijk kunnen brengen van de theorie is prettig.
Het is al met al gewoon een prachtige methode, die eigenlijk iedereen die met paarden werkt zou moeten volgen.”

~ Rik en Ellis

“Lekker samen leren en bezig zijn. De cursus is een heel weekend, dat is best pittig maar wel erg leuk. Het beviel mij goed, veel afwisseling en een andere manier van kijken naar je paard. Ook de indeling van theorie en praktijk is prima. Mijn paard reageert er ook super op. Hij is lekker los in zijn lijf en een ‘happy senior athlete’. Zeker een aanrader om de cursus te volgen en deze trainingswijze toe te passen. Het bevalt mij zelf goed, ik ben nu nog meer één met mijn paard en veel bewuster bezig.”

~ Anna

“Omdat we met Curi op stal Aarderhoeve staan en lessen bij Roos was de stap naar de level 1 cursus snel gemaakt. Het bevalt mij heel goed, ik ben enorm tevreden met de resultaten en haal er veel plezier uit. Ik haal ook genoeg inspiratie, tips en trucs uit de lessen om buiten de lessen zelfstandig te oefenen. Curi reageert ook echt fantastisch op deze trainingswijze en maakt enorme stappen vooruit. Al met al ben ik zeer overtuigd over de trainingsmethode. De cursus zou wat ons betreft wel wat pittiger mogen. De theorie zou wat ons betreft sneller en nog een stapje dieper mogen. We merken echter binnen de groepen waar wij in hebben gezeten, dat andere deelnemers meer tijd nodig hadden om de theorie tot zich te nemen.”

~ Laura en Tobi

Reacties zijn gesloten.