Workshop paardentaal en aan de hand werken

Datum/Tijd
Date(s) - 27/03/2021
10:30 - 12:30

Aantal gevulde plaatsen: 4
Nog beschikbare plaatsen: 0

Paardentaal – communicatie door lichaamstaal en aan de hand werken

Wil jij leren hoe je met hele subtiele bewegingen met je paard kunt communiceren?

In deze introductie leer je effectief drie verschillende type hulpen in te zetten op elf punten op je paard. Je leert hoe een paard lijnen in de ruimte leest en zich beweegt qua buiging om te laten zien wie het respecteert en wie niet. Zo kunnen we zelf ook respectvoller met het paard om gaan en meer vertrouwen winnen. Je leert vijf toplijnen herkennen en welke wanneer wenselijk is. Je leert hoe je een paard kunt sturen zonder zijn hoofd als eerste te sturen waardoor er geen impuls verloren gaat en je zachte continue verbinding creëert naar contact. Je leert je paard uit te nodigen om te laten halsteren of hoofdstel om te laten doen en hoe je het motiveert met je mee te komen met behulp van een effectieve uitnodiging.

Thema 2 aan de hand werken

Tijdens deze workshop leer je hoe je je paard kunt gymnasticeren vanaf het aan de hand werken. Je werkt aan je wendingen, je overgangen en zijgangen. Je leert:
– hoe je dit kunt doen met zacht contact waarbij je voorwaarts impuls altijd blijft doorvloeien.
– te beginnen met verzamelen zonder dat je paard daar strak of duwerig van wordt.
– hoe je naast of voor je paard kunt lopen zonder dat je met je eigen bewegingen iets veroorzaakt in de beweging van het paard dat niet wenselijk  is.

Prijs is 30 euro per deelnemer. Bij minimaal drie deelnemers gaat de cursus door.

Reacties zijn gesloten.