Jeugd summerschool horsemanship – Irwin Insights

Datum/Tijd
Date(s) - 21/07/2021 - 23/07/2021
10:00 - 17:00

Aantal gevulde plaatsen: 0
Nog beschikbare plaatsen: 8

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, heb je een eigen paard of een leen-/verzorgpaard en wil jij alles leren over paarden en paardengedrag? Kom dan naar de Summerschool Horsemanship op Stal Aarderhoeve te Achterveld (vlakbij Amersfoort/Barneveld). Sjon en Roos zullen je alles leren wat jij wilt weten over paarden.

Hier vind je het volledige Programma 2020 jeugd summerschool – opent in nieuw tabblad, zodra die voor 2021 beschikbaar is komt deze hier te staan. 

Wil je verder bouwen aan de relatie met je paard en ontspannen je dressuuroefening, buitenrit of springparcours rijden dan is dit de cursus voor jou.
Vertrouwen tussen paard en ruiter is een resultaat van leiderschap met respect voor je paard. Voor veel ruiters begint het rijden pas als je op je paard zit. Voor het paard begint het al op het moment dat je je paard uit de wei of de stal haalt. De wijze van benaderen, je positie en houding ten opzichte van het paard en het lezen van de houding van je paard ten opzichte van jou. Al deze dingen zijn van belang voor je paard om erop te vertrouwen dat jij hem langs alle gevaren leidt die hij als vluchtdier tegen gaat komen. Pas als hij het vertrouwen heeft dat jij hem langs alle gevaren gaat leiden, zal hij gaan ontspannen en kun je hem van alles leren.
De werkwijze volgens “Irwin Insights” zal de rode draad zijn voor de Summer School en zal verder
aangevuld worden met theorie over sportfysiologie van het paard, anatomie, diverse disciplines zoals western, dressuur, eventing en springen, maar ook praktische onderdelen als trailerladen, obstakeltraining, ruiterfitheid, dressuur, springen, longeren, lange lijnen en een mooie buitenrit (met natte voeten).
Roos van der Weert en Sjon Grobbee geven deze cursus en zijn beiden Irwin Insights Master level 4 trainers. Sjon en Roos zijn alle cursusdagen samen aanwezig.
De cursusdagen zijn:
Dinsdag 21 juli, 22 juli en 23 juli 2021
Dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en woensdag van 10:00 uur tot 19:00 uur.
Kosten € 270,- inclusief lunches en avondeten op woensdag, stalling en overnachting paard, hooi en trailpenning voor de buitenrit.
Maximaal 8 cursisten.
Voor vragen en/of inschrijven kun je mailen naar info@stalaarderhoeve.nl of contact opnemen met Sjon of Roos.

Geef jezelf nu op via onderstaand formulier (je naam en e-mail zijn verplicht). Bij opmerkingen kun je aangeven of je een paard van ons nodig hebt en of je een stal nodig hebt voor je eigen paard. Ook overige wensen zoals dieetwensen kun je hier aangeven.


Reacties zijn gesloten.