Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus Irwin Insights level 1 – 12, 13, 26, 27 september 2020

september 12 @ 12:00 - september 27 @ 17:00

Irwin Insights cursus grondwerk met of zonder eigen paard op Stal Aarderhoeve te Achterveld (vlakbij Amersfoort/Barneveld).

Zaterdag 12 september en zondag 13 september, zaterdag 26 september en zondag 27 september 2020.

Vertrouwen tussen paard en ruiter is een resultaat van leiderschap met respect voor je paard. Wil je verder bouwen aan de relatie met je paard en ontspannen je dressuur oefening, buitenrit of springparcours rijden dan begint dat bij goed grondwerk en is dit de cursus voor jou. Voor veel ruiters begint het rijden pas als je op je paard zit. Voor het paard begint het al op het moment dat je je paard uit de wei of de stal haalt. De wijze van benaderen, je positie en houding ten opzichte van het paard en het lezen van de houding van je paard ten opzichte van jou. Al deze facetten zijn van belang voor je paard om erop te vertrouwen dat jij hem langs alle gevaren leidt die hij als vluchtdier tegen gaat komen. Pas als hij het vertrouwen heeft dat jij hem langs alle gevaren gaat leiden, zal hij gaan ontspannen. Roos van der Weert en Sjon Grobbee geven deze cursus en zijn beide Irwin Insights Master level 4 trainers.

De vier cursusdagen zijn verdeeld over twee weekenden. Het eerste weekend van 13:00 uur tot 17:00 uur en het tweede weekend van 11:00 uur tot 17:00 uur inclusief een lunch. We gaan aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. De praktijk kun je met eigen paard doen, maar er zijn ook paarden beschikbaar om mee te werken. Sjon en Roos zijn alle cursusdagen samen aanwezig. De cursus bestaat uit vier dagen maximaal 6 cursisten.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere je paard op de juiste manier uit de wei of stal halen, halster en hoofdstel omdoen, zadelen, in de hand en aan de losse lijn lopen, longeren (enkele en dubbele lijnen) en werken in de longeercirkel (round pen). Als je denkt “maar dit doe ik allemaal al met mijn paard” dan is de kans groot dat je het na deze cursus anders gaat doen omdat je meer bewust wordt van de motivatie van jouw paard om met jou samen te willen werken. Je paard zal dit erg waarderen.

De cursusdagen zijn: Zaterdag 12 september en zondag 13 september, zaterdag 26 september en zondag 27 september 2020.

Kosten € 300,- met eigen paard en € 350,- met huurpaard. Maximaal zes cursisten.

Door dit formulier in te vullen en naar ons toe te sturen schrijf je je in voor de cursus met Sjon Grobee en Roos van der Weert op Stal Aarderhoeve, Aarderweg 12 te Achterveld. Voor vragen kun je contact opnemen met Roos van der Weert 06-50665609 of info@roosvanderweert.nl.

Geef hieronder aan of je met je eigen paard wilt werken of een paard van Stal Aarderhoeve.

Huisregels
Stal Aarderhoeve heeft een aantal huisregels. Als gast verwachten we dat je deze regels in acht neemt. De regels zijn te vinden op de website van Stal Aarderhoeve: https://www.stalaarderhoeve.nl/welkom/huis-en-rijbaanregels/

Ja, ik ben akkoord met de huisregels van Stal Aarderhoeve

Ruimte voor overige opmerkingen/vragen, bijvoorbeeld of je wel of niet een paard meeneemt en wel of niet een box nodig hebt.

Je kan uiteraard altijd nog een berichtje sturen naar info@stalaarderhoeve.nl

(als de knop nog groen/grijs is, zijn nog niet alle verplichte velden ingevuld of aangevinkt)

Je kunt de cursus afsluiten met officiële Irwin Insights Skill certificaten level 1. Hiervoor zal een extra dag ingepland worden waar je al het geleerde in de praktijk brengt en Chris Irwin door middel van video-opnamen je Skills zal beoordelen. Datum nader te bepalen. Kosten certificering € 80,- met eigen paard en € 90,– met huurpaard. Voor vragen en/of inschrijven kun je mailen naar info@stalaarderhoeve.nl of contact opnemen met Sjon of Roos.  

Gegevens

Begin:
september 12 @ 12:00
Einde:
september 27 @ 17:00
Evenement Categorie:

Geef een reactie